Altijd al willen schilderen in Italië?

schilderweek italië 2021

Heerlijk schilderen & ontspannen in Italië!

Zin om heerlijk ontspannen te schilderen in Italië en er even helemaal uit te zijn? Kom naar de schilderweek in Noord Italië! Een volledig verzorgde week, elke dag schilderen, verrukkelijke Italiaanse maaltijden en verblijven in een authentiek Italiaans bergdorpje. Schilderen onder deskundige begeleiding van kunstschilder Caroline van de Vate

 

WhatsApp Image 2017-10-27 at 23.30.06.jp

Verblijf in 

'Le Bucoliche'

Vlak boven Managgio aan het Lago di Como ligt in de bergen het kleine dorpje Barna. Het is alsof hier de tijd stil is blijven staan. 

De weg er naar toe loopt tot aan dit dorpje. Daar mogen de auto's blijven staan, auto's  passen niet door de smalle steegjes. In het midden van het dorp is een plein met een fontein en een mooie Rooms Katholieke kerk uit 1600.

Als je het plein schuin oversteekt en het steegje naar beneden neemt, kom je uit bij Piazza del Tavolo, een heel liefelijk pleintje met bloemen en oude muurschilderingen. En aan dat pleintje staat ons gasthuis Le Bucoliche!  Wanneer je langs het gasthuis loopt, onder het poortje door, zie je rechts de diepe tuin liggen. Le Bucoliche ligt aan de rand van Barna en je kijkt vanuit de tuin uit over de bergen. In de tuin is alle ruimte met voldoende schaduw om te schilderen. Maar er is ook een groot terras, waar je heerlijk van de zon en het uitzicht kan genieten! Heb je zal zin? ;-)

In het huis is nog veel authentiek.  Er zijn grote slaapkamers met hoge plafonds, veel trappetjes, knusse keuken met de oude vuurplaats nog aanwezig.

De woonkamers zijn in authentieke sfeer ingericht. De slaapkamers zijn ruim maar eenvoudig ingericht. Je slaapt in principe met 2 personen op een kamer. Naast elke slaapkamer is een badkamer. Er zijn enkele kleine eenpersoonskamers beschikbaar.

12717586_543344632490028_514133926972959

Meld je aan

voor deze schilderweek!

Zie hier onder

BARNA_2018-44.jpg
BARNA_2018-114_edited_edited.jpg
BARNA_2018-43_edited.jpg
BARNA_2018-38_edited.jpg

Schilderen

 

Elke dag is er 's ochtends en 's middags alle tijd om te schilderen. Heerlijk in de tuin, op het pleintje of wat meer beschut onder een poortje. Wat je wilt, mogelijkheden genoeg.

Alle schilderbenodigdheden zijn aanwezig. We schilderen met Amsterdam acrylverf. Er zijn genoeg kleuren, maar ik zal je stimuleren om vooral te mengen vanuit de primaire kleuren. 

Verder zijn er penselen, paletmessen mediums en pasta. Ook staat er voor iedereen een ezel klaar. En een mooi linnen schilderdoek van Royal Talens. Er ligt voldoende goed papier voor acrylverf  (Figueras van Canson, 50x65 cm) om helemaal los te gaan.

Caroline, kunstschilder en jaren ervaring met het geven van cursussen en workshops, begeleidt je tijdens het schilderen.

In de ochtend zal er door Caroline een paar keer een workshop worden verzorgd. Onderwerp in overleg met de groep.

 

 

Kosten

De kosten Blabla

Dagprogramma

De Op de aankomst dag krijg je je kamer toegewezen, drinken we wat met elkaar en kan je de smalle steegjes, idyllische hoekjes, poortjes en pleintjes van Barna wat gaan verkennen. Ons eerste gezamenlijke moment is het avondeten, wat op Italiaanse tijden geserveerd wordt.

's Avonds kunnen we onder het genot van een glaasje, nader kennismaken.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er na het ontbijt de gelegenheid om te schilderen. Al het materiaal is aanwezig. Caroline begeleidt je en geeft twee keer een workshop in de ochtend. Het staat je vrij om hier aan mee te doen.

Tussen de middag wordt er uitgebreid geluncht. Dit is lunchen op z'n Italiaans en we nemen daar de tijd voor. 

's Middags kan je weer verder met je schilderproces. Maar je kan natuurlijk ook een wandeling gaan maken. Of we bezoeken met elkaar een oude RK kerk. Of je gaat lekker relaxen in de tuin!

's Avonds is er een heerlijke uitgebreide Italiaanse maaltijd. Gabriella, eigenaresse van Le Bucoliche, kookt voor ons en de ervaring leert dat dit geweldig is!

Er is geen programma voor de avond. Maar ideeen zijn er genoeg, dus mocht er vraag naar zijn, dan komt dat helemaal goed.

Op woensdag is er geen programma. na het ontbijt heeft iedereen de gelegenheid om er op uit te gaan. Even een breek. Maar dat hoeft niet, je mag ook in Barna blijven en lekker gaan schilderen, of naar het beekje of wat je maar wilt. Er worden die dag geen maaltijden verzorgt, mocht je in Barna blijven dan kan je  wel gebruik maken van de keuken.

Op zaterdag na het ontbijt sluiten we de week af

Vakantieweek

Heerlijk schilderen & ontspannen in Italië!

Schilderweek 1, de Retraite-schilderweek gaat wel door, deze is verschoven naar eind augustus!! Kijk op www.totrust.eu

Helaas hebben wij schilderweek 2, de

Schildervakantieweek Italië 2021

wel moeten annuleren. 

We hopen je in 2022 weer te verwelkomen!

Houd deze website in de gaten!

Kijk ook bij Retraite-schilderweek eind augustus  28/8 tot 3/9.

Abonneer je op de nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte.

Zin om heerlijk ontspannen te schilderen in Italië en er even helemaal uit te zijn? Kom naar de schilderweek in Italië! Een volledig verzorgde week, elke dag schilderen, verrukkelijke Italiaanse maaltijden en verblijven in een authentiek Italiaans bergdorpje. Schilderen onder deskundige begeleiding van kunstschilder & coach

Caroline van de Vate

 

Schildervakantie week Italië. Weekje schilderen. 'Le Bucoliche'Barna di Plesio. Schildervakantie. Schilderweek Italië. Schilderen in B&B.
Geheel verzorgde schildervakantie in Italië. Schilderweek Menaggio Lago di Como Noord-Italië. Weekje schilderen in het buitenland. Schilderen in de bergen.

Verblijf in 

'Le Bucoliche'

Vlak boven Managgio aan het Lago di Como ligt in de bergen het kleine dorpje Barna. Het is alsof hier de tijd stil is blijven staan. Barna ligt op 560 m. hoogte en telt rond de 100 inwoners.

De weg er naar toe loopt tot aan dit dorpje. Daar mogen de auto's blijven staan, auto's  passen niet door de smalle steegjes. In het midden van het dorp is een plein met een fontein en een mooie Rooms Katholieke kerk Santa Maria Maddalena uit 1690.

Als je het plein schuin oversteekt en het steegje naar beneden neemt, kom je uit bij Piazza del Tavolo, een heel liefelijk pleintje met bloemen en oude muurschilderingen. En aan dat pleintje staat ons gasthuis Le Bucoliche, welke dateert uit 1600!  Wanneer je langs het gasthuis loopt, onder het poortje door, zie je rechts de diepe tuin liggen. Le Bucoliche ligt aan de rand van Barna en je kijkt vanuit de tuin uit over de bergen. In de tuin is alle ruimte met voldoende schaduw om te schilderen. Maar er is ook een groot terras, waar je heerlijk van de zon en het uitzicht kan genieten!

Heb je zal zin? ;-)

In het huis is nog veel authentiek. De nadruk ligt niet op luxe, maar op authenticiteit!

Er zijn grote slaapkamers met hoge plafonds, veel trappetjes, knusse keuken met de oude vuurplaats nog aanwezig.

De woonkamers zijn in authentieke sfeer ingericht. De slaapkamers zijn ruim maar eenvoudig ingericht. Je slaapt in principe met 2 personen op een kamer. Naast elke slaapkamer is een badkamer, soms deel je deze met een ander. Er zijn enkele kleine eenpersoonskamers beschikbaar.

Er is mogelijkheid om je niet-schilderende partner mee te nemen. Voor hem/haar is geen programma, maar hij/zij kan heerlijk mee genieten van de Italiaanse sfeer, het eten, de omgeving en de gezelligheid.

Schildervakantie Italië , Schilderen in Italië 'Le Bucoliche' Barna di Plesio. Schildervakantie. 'Atelier de oude Smederij'. Schilderweek. Weekje schilderen in het buitenland. Schilderen in B&B.
Relaxen in Italië. Schildervakantie Italië. Tot rust komenin Italië. Schilderweek Italië.
Schildervakantie in Italië. Schilderweek Italië Barna. Weekje schilderen. 'Atelier de Oude Smederij'.
Schildervakantie Italië. Schilderweek Italië. Comomeer Schilderweek Menaggio Noord-Italië Italiaans eten. Acrylverf. Schilderen onder begeleiding. Workshop Vakantie Waar kan ik schilderen in Italië
Schildervakantie Italië. Schilderen met acrylverf. Schilderweek Italië. Schilderen in Noord-Italië
Italië Schildervakantie Schilderen in Italë. Schilderweek Italië. Creatieve vakantie buitenland. Schilervakantie in het buitenland. Vakantie zonder kinderen. Schildervakantie in de bergen. Acrylverf en schilderezel staat voor je klaar.
Italië Schildervakantie. Vijgenboom in Barna

Schilderen

 

Elke dag is er 's ochtends en 's middags alle tijd om te schilderen. Heerlijk in de tuin, op het pleintje of wat meer beschut onder een poortje. Wat je wilt, mogelijkheden genoeg.

Alle schilderbenodigdheden zijn aanwezig. We schilderen met Amsterdam acrylverf. Er zijn genoeg kleuren, maar ik zal je stimuleren om vooral te mengen vanuit de primaire kleuren. 

Verder zijn er penselen, paletmessen mediums en pasta. Ook staat er voor iedereen een ezel klaar. En een mooi linnen schilderdoek van Royal Talens. Er ligt voldoende goed papier voor acrylverf  (Figueras van Canson, 50x65 cm) om helemaal los te gaan.

Caroline, kunstschilder en jaren ervaring met het geven van cursussen en workshops, begeleidt je tijdens het schilderen.

In de ochtend zal er door Caroline een paar keer een workshop worden verzorgd. Onderwerp in overleg met de groep.

 

Data 2021 geannuleerd. kijk ook eens bij de Retraite-schilderweek eind augustus 2021, deze gaat wel door.

 

Geannuleerd: Zaterdag 29 mei vanaf 14 uur tot vrijdag 4 juni 11 uur.

 

Kosten

 

Prijs 2021 €895,-

​Inbegrepen: :

 • Alle overnachtingen

 • Bed en badlinnen

 • Ontbijt, lunch, diner (uitgezonderd lunch en diner op woensdag)

 • Drankjes en versnaperingen tussendoor

 • Schilder benodigdheden, zoals Amsterdam acrylverf, gebruik van penselen, ezels e.d.

 • Inclusief één linnen Royal Talens schildersdoek en voldoende goed papier voor acrylverf -Figueras van Canson

 • Gebruik wasmachine

 • Wifi. 

 

Niet schilderende partner:

 Prijs €825,-

Inbegrepen: 

 • Al het bovenstaande met uitzondering van de schilder benodigdheden en desbetreffende begeleiding.

 

Wat is niet inbegrepen:

 • De  reis naar en van Barna, op eigen initiatief.

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Eventuele kosten van activiteiten buiten het programma om.

Schildervakantie Italië. Weekje schilderen. Retraite vakantieweek. Acrylverf. Schilderweek Italië. Heerlijk schilderen in Italië. Schildervakantie in het buitenlan

Dagprogramma

Op de aankomstdag krijg je je kamer toegewezen en heb je alle tijd om de smalle steegjes, idyllische hoekjes, poortjes en pleintjes van Barna wat gaan verkennen. Ons eerste gezamenlijke moment is het avondeten, wat op Italiaanse tijden geserveerd wordt.

's Avonds kunnen we onder het genot van een glaasje, nader kennismaken.

Op zondag, maandag, woensdag en donderdag is er na het ontbijt de gelegenheid om te schilderen. Al het materiaal is aanwezig. Caroline begeleidt je en geeft twee keer een workshop in de ochtend. Het staat je vrij om hier aan mee te doen.

Tussen de middag wordt er uitgebreid geluncht. Dit is lunchen op z'n Italiaans en we nemen daar de tijd voor. 

's Middags kan je weer verder met je schilderproces. Maar je kan natuurlijk ook een wandeling gaan maken. Of we bezoeken met elkaar een oude RK kerk. Of je gaat lekker relaxen in de tuin!

's Avonds is er een heerlijke uitgebreide Italiaanse maaltijd. Gabriëlla, eigenaresse van Le Bucoliche, kookt voor ons en de ervaring leert dat dit geweldig is!

Er is geen programma voor de avond. Maar ideeën zijn er genoeg, dus mocht er vraag naar zijn, dan komt dat helemaal goed.

Op dinsdag is er geen programma. na het ontbijt heeft iedereen de gelegenheid om er op uit te gaan. Even een breek in de week. Breng een bezoek Menaggio, neem een duik in het meer,  ga een bergwandeling maken of neem een boot naar het mooie Bellagio Maar dat hoeft allemaal niet, je mag ook in Barna blijven en lekker gaan schilderen, of naar het beekje of wat je maar wilt. Er worden die dag afgezien van het ontbijt geen maaltijden verzorgd. Mocht je in Barna blijven dan kan je  wel gebruik maken van de keuken.

Donderdagavond sluiten we de week met elkaar af.

Op vrijdag na het ontbijt nemen we afscheid en gaat ieder weer zijns weegs.

Gariëlla & Nicola, 'Le Bucoliche' Barna di Plesio

Over

Gabriëlla & Nicola

Tijdens de schilderweek zijn we te gast bij het vriendelijke Italiaanse echtpaar Gabriëlla en Nicola, die al tientallen jaren in Barna wonen. Eerst met hun kinderen, maar nu zij uit huis zijn, hebben Gabriëlla en Nicola het grootste gedeelte van het huis omgetoverd tot een gerieflijk B&B. Nicola is altijd in voor een praatje, Gabriëlla is onze gastvrouw en zal voor ons heerlijke maaltijden verzorgen.

Caroline & Henk-Jan

Caroline van de Vate (kunstschilder & TotalBalance Coach) heeft in Vaassen haar eigen atelier 'De Oude Smederij' waar zij cursussen, workshops en coaching geeft. Zij organiseert deze schilderweek, samen met haar man Henk-Jan (ICT-er en freelance fotograaf).

Caroline is aanwezig om te begeleiden tijdens het schilderen. Henk-Jan staat altijd klaar voor de praktische ondersteuning.

Er wordt ook een christelijke retraiteschilderweek georgainiseerd, kijk daarvoor op www.totrust.eu

Schildervakantie Italië, schilderen met acryl. Kunstschilder Caroline van de Vate. Lago di Como Noord Italië
Schildervakantie Italië. Schilderweek in Italië. Schilderen in buitenland. Schilderweek Comomeer. Schilderworkshop Italië. Barna di plesio. Atelier de Oude Smederi. Noord-Italië

 

Alles op een rijtje

 

Volledig verzorgde schilderweek in Italië, in de bergen nabij het mooie Menaggio.

Data:  29 mei - 4 juni 2021 GEANNULEERD Data 2022 volgt z.s.m.

 • Verblijf in het pittoreske dorpje Barna in Le Bucoliche, ons gasthuis met 2 gezellige huiskamers, 4 badkamers, eenvoudige slaapkamers voor in principe 2 personen per kamer met goede bedden.  Heerlijk terras en zonnige tuin. Uitzicht over de bergen of op het mooie binnenpleintje.

 • Kleinschalig, rond de 10 schilderende deelnemers.

 • Het is mogelijk om samen met je niet-schilderende partner te komen.

 • Alle heerlijke Italiaanse maaltijden (behalve de dinsdag), verzorgd door onze Italiaanse gastvrouw Gabriëlla

 • Twee schilderworkshops (onderwerp in overleg)

 • Elke dag schilderen (behalve op dinsdag, dan heb je de mogelijkheid iets anders te gaan doen)

 • Begeleiding tijdens het schilderen door Caroline van de Vate. Ervaring met schilderen is niet nodig.

 • Mogelijkheid om mee te doen aan activiteiten buiten het programma om, zoals bergwandelingen, bezoeken kerken e.d. In overleg en niet verplicht.

 • ­­­Prijs 2021 €895

Inbegrepen:

 • Alle overnachtingen

 • Ontbijt, lunch diner (uitgezonderd lunch en diner op dinsdag)

 • Drankjes en versnaperingen tussendoor

 • Bad en bedlinnen

 • Wifi

 • Gebruik wasmachine

 • Schilderbenodigdheden zoals Amsterdam acrylverf, gebruik van penselen, ezels e.d.

 • Inclusief één linnen doek van RoyalTalens en goed papier voor acrylverf (Fygueras van Canson 65x50 cm) ruim voorradig

Tijdens deze schilderweek is roken binnen niet toegestaan.

 

Wat niet is inbegrepen:

 • De  reis naar en van Barna, 

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Eventuele kosten van activiteiten buiten het programma om

 

De schilderweek gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Vervoer naar en van Barna

Niet bij de prijs inbegrepen en op eigen initiatief.

Met de auto:

Barna di Plesio ligt 1000 km van Utrecht, in  Italië nabij het Comomeer.

Met het vliegtuig:

Je kan vliegen op Milan Malpensa.

Wanneer je met het vliegtuig gaat, kan je in principe opgehaald worden van het vliegveld (en weer teruggebracht). Wij vragen hiervoor een kleine vergoeding en kunnen alleen ophalen op dag van aankomst. Neem daarvoor contact met mij op.

Heb je vragen of onduidelijkheden m.b.t. het vervoer, laat het ons dan weten. Wij denken graag met je mee. Mensen die samen willen reizen brengen wij met elkaar in contact.