top of page
Zoeken
  • Caroline van de Vate

weekje in het Atelierkerkje in Ginnum

Bijgewerkt op: 24 feb. 2021

Zomer 2020


In juli huurde ik dit atelierkerkje voor één week. Een fijne plek van rust en ruimte om te focussen. Hier ben ik begonnen aan het project ‘De veroordeling voorbij’. Via ‘Het Scharlaken koord’ heb ik drie dames, alle drie ex-prostituees, leren kennen. Ik heb hun levensverhaal mogen horen. Door Matthia van 'Studio Knipoog' zijn er tijdens het gesprek mooie, soms ontroerende foto’s van hen gemaakt. En die foto’s zijn de basis voor het schilderen van de portretten. Elk portret komt op een mooi professioneel opgespannen linnen doek van 80 bij 100 cm.


Hier heb ik de basis gelegd

van de eerste drie portretten

voor het project

'De Veroordeling Voorbij'


Hoe fijn was het om

even helemaal alleen te zijn

in dit bijzondere Atelierkerkje!

Zo kon ik mij helemaal focussen

op de portretten.De ondergrond was het eerste wat ik schilderde. En ook al is het maar een ondergrond, toch doet de kleur iets met de lagen die er overheen worden geschilderd. Voor elk doek heb ik stilgestaan bij de foto van de vrouw die ik zou gaan schilderen. Welke kleur ga ik gebruiken, wat is mijn indruk, wat zegt mijn gevoel.

Ook had ik een keuze gemaakt uit de vele foto's die door Matthia van

de dames gemaakt waren. Want waar wilde ik voor kiezen? De mooiste foto? Maar wat is mooi? Is het juist niet datgene wat het meeste raakt?


Na een aantal schetsen in mijn schetsboek, ben ik de dames op het doek gaan zetten. Elke dag één portret.

Door goed te kijken en te meten. Geen projector, daar houd ik niet zo van. Kijken, kijken, kijken.

Het opzetten van de portretten, de eerste laag, zo gaaf om te doen. Er ontstaat iets moois, er ontstaat emotie. Maar oh zo intensief!

Ik heb hier timelaps-opnames van gemaakt. Deze kan je vinden op mij YouTube-kanaal 'Atelier De Oude Smederij' en mijn Instagram account met dezelfde naam.De komende maanden ga ik deze portretten verder uitwerken.

Wil je mijn proces volgend?

Houd dan ook mijn insta-account in de gaten voor tussentijdse foto's en berichten.


Voor dit project worden sponsors gezocht.


Mocht je willen sponsoren, elk bedrag is welkom!

Je mag je gift overmaken op rekening op

IBAN NL97INGB0004748267

van Het Scharlaken Koord THV - o.v.v. ‘schilderproject'.


Alvast super bedankt!

Liefs, Caroline


31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page