top of page
Zoeken
  • Caroline van de Vate

Hoe het begon... " De Veroordeling Voorbij"

Bijgewerkt op: 19 feb. 2021Hoe het begon...


Een medewerkster van het Scharlaken Koord was op bezoek in mijn atelier. Ze was onder de indruk van mijn schilderijen en werd geraakt door de emotie, de blik in de ogen van mijn portretten. Opeens vroeg zij: Heb je wel eens een prostituee geschilderd? Ik keek haar aan en dacht even na. Nee.. maar eigenlijk vind ik dat wel een bijzondere uitdaging. Want altijd weer word ik geraakt door de verhalen over prostituees die ik hoor en lees op de website van het Scharlaken Koord.

Voorjaar 2020

Inmiddels zijn we heel wat maanden verder en zijn de plannen meer omlijnd. De eerste afspraak staat inmiddels. Binnenkort luister ik naar de levensverhalen van de (ex-)prostituees. En tijdens dat interview worden er professionele foto's van hen gemaakt, portretten van mensen gewoon zoals ze zijn.

Daarna de uitdaging voor mij! Het schilderen van de portretten, grote portretten op doeken van 80 bij 100 cm, portretten met een verhaal!


Waarom ik dit doe?

Ik wil dat deze vrouwen (of mannen) met hun aangrijpende levensverhalen gezien en gehoord worden. Het heeft met 'waarde en respect' te maken. En ik hoop met deze schilderijen aandacht te vragen voor het bijzondere werk van het Scharlaken Koord!

Mijn verlangen is om 5 tot 10 grote portretten te schilderen en deze door het hele land te exposeren!


Titel van dit project:


'De veroordeling voorbij...'

Want oordelen we vaak niet te snel over prostituees? Of over mensen in het algemeen? Kijken we wel echt naar de mensen achter het werk, het masker?

Met dit project wil ik mensen anders laten kijken.

Want hoe schrijnend was hun leven vaak en hoe moeilijk is hun situatie op dit moment! Daarom wordt 'De veroordeling voorbij' de titel van dit project

Laten we echt kijken naar mensen en respect en waarde geven!

Help je mee?


We need you

We kunnen dit niet alleen, er is steun nodig want dit project is afhankelijk van giften. Wil je dit mooie project sponsoren? Je kunt dit project financieel steunen door een bedrag over te maken op IBAN NL97INGB0004748267 van Het Scharlaken Koord THV - o.v.v. ‘schilderproject'.

Dankjewel!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page